Haber

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nun Amasya-Havza etabı tamamlandı

Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) tarafından Cumhuriyetin 100. yılı anısına düzenlenen ve Sivas’tan başlayan 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nun Amasya-Havza etabı tamamlandı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Gençlik ve Spor Milli Eğitim Bakanlığı ve TBF tarafından Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen ve dün Sivas’tan başlayan 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nun Amasya-Samsun etabı, sporcuların Havza’ya gelişiyle başladı. 16 takımdan 100 sporcunun yarıştığı yarışta Samsun etabının ilk ayağı olan Havza’ya gelindi. 90 kilometrelik Amasya-Havza etabında dereceye giren sporculara madalyaları burada düzenlenen ödül töreninde verildi.

HAVZA’YA HOŞ GELDİK

Amasya Saraydüzü Kışla Binası önünden başlayan turun ikinci gününde bisiklete binmeye başlayan bisikletçiler, Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü tarafından karşılandı. Feyzullah Dereci ve vatandaşlar. Turun ikinci etabını ise ilk olarak Özbekistan Milli Takımı Bisiklet Takımı Sporcusu Dmitriy Bocharov tamamladı. Amasya-Havza etabında Beykoz Belediyespor Kulübü’nden Natnael Berhane ikinci, Mes Sungun Azad Continental’den Hassan Seyfollahirfard üçüncü oldu. Etap sonunda dereceye girenlere madalyaları takdim edildi. Turun üçüncü gününde sporcular, 135 kilometrelik parkurda Havza’dan Samsun şehir merkezine hareket edecek.

carsibasihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu