Haber

6 yaşındaki Şefik Uras Tırpan motokros şampiyonasına katılmak istiyor

Geçen yıl BURDUR’da babasını taklit ederek motosiklet sürmeye başlayan Şefik Uras Tırpan (6), aldığı eğitimin ardından motokros şampiyonasına katılmaya karar verdi. Motosiklet tutkunu babasından aldığı sürüş eğitimiyle pistte antrenman yapan Şefik Uras, Türkiye şampiyonluğunu kazanmak istediğini söyledi.

Burdur’da motosiklet sürmeyi seven babası Yakup Tırpan’ı örnek alan Şefik Uras Tırpan da geçen yıl motosiklet sürmeye başladı. Motosiklete binmeyi babasından öğrenen Mehmet Yıldızlı İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Şefik Uras Tırpan, daha sonra Burdur Gölü kenarındaki parkurda antrenmanlara başladı. Hafta sonları derslerini tamamladıktan sonra baba-oğul piste gelerek sürüş eğitimlerini artırdı. Motosiklete binmeye ve yarışmalara katılmaya meraklı olan Şefik Uras Tırpan’a babası da destek verdi.

‘BABAM BENİ EĞİTİYOR’

Şefik Uras Tırpan, baba-oğul arasında 1 yıl süren antrenmanın ardından Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun düzenlediği yarışmalara katılma kararı aldı. 50 cc kategorisinde yarışacak olan Şefik Uras Tırpan, antrenmanda babasının sözünü dinleyerek motosikletiyle piste çıkıyor. Yarışmalara katılmak istediğini ve şampiyonluk hayalleri kurduğunu belirten Şefik Uras Tırpan, “Cumartesi ve pazar günleri piste geliyoruz. Babam beni eğitiyor. Kendi yaş grubumda yarışlara katılmak istiyorum. Mutluyum” dedi. Motosiklete bindiğimde korkmuyorum.”

ÖDEVİNİ YAPIYOR VE GAZA BASTI

Oğlunun 5 yaşından itibaren motosiklete binmeye başladığını belirten Yakup Tırpan, şöyle konuştu:

“Şefik Uras bir yıldır motosiklet kullanıyor. Çocukluğumdan beri motosiklet kullanıyorum. Oğlumu bu yıl Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun düzenleyeceği motokros şampiyonalarına hazırlıyorum. Motosiklete binmeyi çok seviyor. Sabah yağmurda, çamurda, karda ve soğukta motosikletine binmek için piste gidiyor. “Gelmek istiyor. Çalışmalarımızı antrenmanlarla sürdürüyoruz.”

saricakayahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu