Haber

Asgari Ücret Belirlendi mi, Ne Zaman Belirlenecek? 3. Toplantı ne zaman?

Asgari Fiyat Komitesi bugün ikinci kez bir araya gelerek yeni taban fiyatı belirledi. TÜRK-İŞ Mali Genel Sekreteri Ramazan Ağar, milyonlarca çalışanın merakla beklediği habere ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, minimum fiyat belli mi?

Minimum fiyatta 2. toplantı sona erdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen görüşme yaklaşık iki buçuk saat sürdü. Toplantıya işçiler adına Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu heyetleri katıldı.

Minimum fiyat belli mi?

Tarafların ikinci kez bir araya geldiği görüşmede henüz karar verilmedi. Bu toplantıda yeni taban fiyat belirlenemedi. Taban Fiyat Tespit Komisyonu’nun çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Görüşmenin ardından Ağar şu açıklamalarda bulundu:

‘Şimdi hükümet ve patron tarafından masaya bir rakam geldi. Çalışanlar olarak biz de rakam söylemedik. Kafamızda rakamlar var. Müzakereler sonucunda anlaşmaya varılacağını düşünüyoruz ama istediğimiz sayıya ulaşılmazsa muhalefet şerhini koyacağız’ dedi.

Asgari ücret ne zaman belirlenecek? 3. toplantı ne zaman

Asgari ücretin rakamsal olarak yakalanamayacağını söyleyen Ağar, komisyonun bu hafta üçüncü kez toplanacağını söyledi.

‘Uzun görüşmeler yaptık. Çalışma hayatı üzerine röportajlar sunduk. Rakamlar bir yere varmadı. Bu hafta üçüncü kez kurul olarak bir merkeze geleceğiz. Genel Başkanımızın mecliste bir karara vardıktan sonra bir açıklama yapacağını düşünüyorum. Sayıyla ilgili kararın bayramdan önce verileceğini düşünüyorum’ dedi.

kulp-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu