Ekonomi

Bandırma Gümrük Müdürlüğü’nden 26 Ocak Dünya Gümrük Günü Töreni

Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki Bandırma Gümrük Müdürlüğü tarafından 26 Ocak Dünya Gümrük Günü münasebetiyle limanda tören düzenlendi.

Törende öncelikle saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu, ardından Bandırma Gümrük Müdürü Orhan Mercanlı’nın konuşması gerçekleşti. 26 Ocak Dünya Gümrük Günü’nün bu yılki teması “Geleneksel ve Yeni Ortaklarla İşbirliği İçinde Gümrük” olarak belirlendi.

Ticaret Bakanlığı Bandırma Gümrük Müdürü Orhan Mercanlı, “Dünya Gümrük Örgütü’nün eski adıyla Gümrük Birliği’nin kurulduğu 26 Ocak 1953 tarihi dikkate alınarak her yıl 26 Ocak’ta ‘Dünya Gümrük Günü’ kutlanıyor. Türkiye’nin 1953 yılında üye olduğu İşbirliği Konseyi ilk kez toplandı.Dünya Gümrükleri Organizasyon her yıl 26 Ocak’ta farklı bir tema belirliyor ve ‘Geleneksel ve Yeni Ortaklarla İşbirliği İçinde Gümrükler’ teması çerçevesinde düzenleniyor. 2024 yılı için belirlendi. 26 Ocak, Bakanlığımız çalışanları arasında birlik ve beraberliğin artırılması, geleneklerimizin kamuoyuna tanıtılması, sorunlarımızın anlatılması açısından özel önem taşıyan bir gündür. Dünya Gümrük Günü, ülke genelinde aktif olarak kutlanmaktadır. Kuruluş, kamu sisteminin aksamasını önleyici tedbirler alır, denizlere, havalimanlarına ve kara sınırlarındaki gümrük kapılarına giren, çıkan kişi, eşya ve araçların korunmasını ve gümrüğe ulaştırılmasını sağlar, kaçakçılığı önler, izler ve araştırır. Onlar gibi çok değerli görevleri başarıyla yerine getiriyorlar: “Mesai saatleri ne olursa olsun, haftanın 7 günü 24 saat görev yapan memurlarımız tüm canlarıyla görevlerine devam ediyorlar” dedi.

Törene İstasyon Müdürü Doğan Yıldız, Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, Gümrük Müdürü Orhan Mercanlı, Bandırma Liman İşletmeleri Denetim Müdürü Orhan Kılıç, Çelebi Genel Müdürü Gürkan Bayır, Liman Bölge Lideri Kürşat Ayyıldız ve Gümrük çalışanları katıldı. – BALIKESİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu