Haber

Beijing’de Dijital Ekonomiyi Güçlendirecek Düzenlemeler 1 Ocak’ta Hayata Geçecek

Çin’in başkenti Beijing’deki Çin Ulusal Kongre Merkezi’nde düzenlenen Global Dijital Ekonomi Konferansı 2022 sırasında bir hareket yakalama aygıtını tanıtan bir çalışan, 28 Temmuz 2022. (Fotoğraf: Chen Zhonghao/Xinhua)

BEİJİNG, 26 Kasım (Xinhua) — Çin’in başkenti Beijing’de 1 Ocak 2023’ten itibaren dijital iktisadın gelişimini korumak için bir dizi düzenleme yürürlüğe girecek. Mevzuyla ilgili açıklama Cuma günü lokal yetkililer tarafından yapıldı.

Belediyenin iktisat ve bilişim teknolojisi ofisi lider yardımcısı Wang Lei, belediye yasama meclisi toplantısında kabul edilen kurallarla, dijital iktisat altyapısının inşasını hızlandırmaya, temel araştırmaları güçlendirmeye, teknolojideki temel zorlukların üstesinden gelmeye ve endüstriyel dijitalleşmenin dönüşümünü ve gelişimini hızlandırmaya kıymet verileceğini söyledi.

Yılın birinci üç çeyreğinde, Beijing’in dijital ekonomisinin katma değeri geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,9 oranında artarak 1,28 trilyon yuana (yaklaşık 179,4 milyar ABD doları) ulaştı ve böylece şehrin toplam üretim değerinin yaklaşık yüzde 42,7’sini oluşturdu.

Wang, ileri teknoloji çipler, endüstriyel yazılımlar, yapay zeka, büyük bilgi ve bulut bilişim üzere dijital iktisadın temel dallarını geliştirmek için efor gösterileceğini söyledi.

Wang, bu kuralların internetin finans, tıbbi bakım ve eğitim üzere alanlarda gelişimini de destekleyeceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu