Sağlık

Beyin hasarına neden olan Nipah virüsünün yayılması nedeniyle Hindistan’da bazı okullar, ofisler ve toplu taşıma araçları kapatıldı.

Hindistan’ın Kerala eyaleti, hafif ila ölümcül beyin hasarına neden olan Nipah virüsünün yayılmasını kontrol altına almak için Çarşamba günü bazı okulları, ofisleri ve toplu taşımayı kapattı.

Yetkililer, iki kişinin ölümüne neden olan Nipah virüsünün yayılımını kontrol altına almaya çalışırken, virüsün vücut sıvıları yoluyla bulaşan nadir bir virüs olduğunu söyledi. Yetkililere göre virüs, enfekte yarasa, domuz veya insanın vücut sıvılarıyla doğrudan temas yoluyla yayılıyor.

Bir sağlık yetkilisine göre hastanede bir yetişkin ve bir çocuk hala enfekte durumda ve 130’dan fazla kişiye virüs testi yapıldı.

Sağlık Bakanı Veena George, “Enfekte kişilerin temaslılarının erken tespitine ve semptom gösteren herkesi izole etmeye odaklanıyoruz” diyerek, virüsün türünün incelendiğini belirtti.

İlk olayın ardından hastanedeki temas sonucu ikinci bir ölüm meydana geldi, ancak ikisinin de akrabalığı yoktu. Çarşamba günü daha fazla test için üç federal grubun gelmesi bekleniyor.

Nipah virüsü ilk olarak 1999 yılında Malezya ve Singapur’da domuz çiftçileri ve diğer hayvanlarla yakın temas halinde olan insanlar arasında ortaya çıkan bir salgın sırasında tanımlandı.

Kerala’nın ilk Nipah salgınında 23 enfeksiyondan 21’i ölürken, 2019 ve 2021’deki salgınlar iki cana daha mal oldu.

Reuters’in mayıs ayında yaptığı bir araştırma, Kerala’nın yarasaların virüslerini yayması açısından küresel olarak en fazla risk altındaki yerlerden biri olarak tanımlandığını gösterdi. Büyük ölçekli ormansızlaşma ve kentleşme, insanları ve yaban hayatını yakın temasa soktu.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu