Haber

Çeşme’de kara para aklama operasyonunda 6 kişi daha yakalandı

İzmir’in Çeşme ilçesinde, bazı firmaların belgelerinde ihracat göstererek kara para aklamaya çalıştıkları iddia edilen polis operasyonunda 6 kişi gözaltına alındı. Operasyonun ikinci ayağında 6 kişi daha yakalandı. 5’i İzmirli, 1’i de Gaziantepli olmak üzere toplam 6 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda başlatılan soruşturmada, bazı firmaların belgelerde paranın ihraç edildiğini iddia etmek için Çeşme Gümrüğüne başvurması ancak böyle bir işlemin sistemde görünmemesi üzerine, 4. İzmir Emniyet Müdürlüğü Maliye Müdürlüğü tarafından gümrük memurları ve şirket yetkilisi gibi görünen iki sivil vatandaş tutuklandı. Suçla Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çeşme Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 11 Ocak’ta gözaltına alındılar.

6 şüpheli tutuklandı

Sürecin tamamen kara para aklama girişimi olduğu öğrenilirken, söz konusu miktarın 1 milyar doları aştığı belirtildi. Olayın, bahis çetelerinden veya uyuşturucudan elde edilen paraların temizlenip sisteme dahil edilmeye çalışıldığı sırada meydana geldiği öğrenilirken, yapılan incelemenin ardından firma veya şirketlerin bu tür ihracat yapmadığı öğrenildi. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

6 kişi daha gözaltına alındı

İstanbul’da “kara para aklama”, “hayali ihracat” ve “rüşvet operasyonu” gibi suçlardan dolayı yakalama kararı çıkarılan 6 şüpheliye yönelik operasyonun ikinci ayağında ise şüphelilerden 4’ü tutuklandı. 1’i İzmir’de, 1’i de Gaziantep’te. ‘de gözaltına alındı. İzmir’den gelen 5 kişi ile İstanbul’dan getirilen 4 şüpheli, sabah saatlerinde Çeşme Adliyesi’ne sevk edildi. Gaziantep’te bir şüpheli de eş zamanlı olarak bulunduğu ildeki adliyeye sevk edildi. – İZMİR

haber-ispir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu