Haber

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremle ilgili açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili olarak, “Türkiye’de 85 milyon insanın kalbi burada (deprem bölgesi) atıyor. Canı yanmasın istiyoruz, herkes yaşasın istiyoruz, ateş düştüğü yeri yakıyor.” söz konusu.

Kılıçdaroğlu, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerini ziyaret ettikten sonra Kahramanmaraş’ın merkezindeki Müftü Meydanı’nda vatandaşlara başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Daha sonra Pazarcık ilçesine giderek burada yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de 85 milyon insanın kalbi burada (deprem bölgesi) atıyor. Acı istemiyoruz, herkes sağ kalsın istiyoruz. Yangın yanıyor. düştükleri yerde yanıyorlar.” dedi.

Kılıçdaroğlu, vatandaşların en çok koordinasyon eksikliğinden şikayetçi olduklarını, Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanları ile bölgeye geldiklerini ve ihtiyaçlarının bir an önce karşılanmaya çalışıldığını söyledi.

Deprem bölgesine çok sayıda yardım malzemesi gönderildiğini ancak dağıtımda aksaklıklar yaşandığını savunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“AFAD’a yardımcı olmak için ‘Toplumla kaynaştırma merkezleri kuralım’ dedik. Zaten merkezde bir koordinasyon birimimiz var. Gelen şikayetlerin hepsini AFAD’a iletiyorlar ama Hatay’da gördüklerimi, Maraş’ta gördüklerimi şimdi görüyorlar. Adıyaman’a gideceğiz orada da benzer bir tablo görürüz muhtemelen sabah Osmaniye’yi gördük şikayetler olduğu gibi ‘Yardım var makineler geldi bekliyorlar yeterli eleman yok’ çalışmıyor.Bu nedenle koordinasyon yok.’ Şimdi toplumsal kaynaştırma merkezleri kuracağız.Bunlar genel merkez ile ilgili olacak.Şikayetler hemen AFAD’a iletilecek, ilgili birimlere intikal ettirilecek.Hacer Foggo başkanlığında zaten Genel Merkez’de bir birimimiz vardı.O birimi yeniden faaliyete geçireceğiz. ve beyin sarsıntısı üzerinde de çalışmalarını isteyin.”

Kılıçdaroğlu, deprem bölgesindeki sorunları çözerek çözüme kavuşturmak istediklerini vurguladı.

CHP’li belediyelerin tamamının depremzedeler için seferber olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, “Kimsenin unutmaması gereken bir şey var, Türkiye güçlü bir ülke, güçlü bir ülke. Şu anda belediye başkanlarımız gerçekten seferber oldu. En küçüğünden en küçüğüne kadar Türkiye güçlü bir ülkedir. en büyük.” dedi.

Öte yandan açıklama öncesi bölgede bir vatandaş Kılıçdaroğlu’na “Sayın Önderlik lütfen seçimleri iptal edin. Lütfen 1 yıl, 2 yıl seçimleri iptal edin. Bu süreçte biz seçime gidemeyiz. Burada 13 milyon kişiden bahsediyoruz, lütfen bunu Meclis’te dile getirin.” söz konusu.

pertekhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu