Haber

CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi: AKP Hükümeti İfade Özgürlüğünü Ortadan Kaldıran Sansür Mekanizması Kurdu

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, İfade Özgürlüğü Derneği’nin “EngelliWeb 2022: Sulh Ceza Hakimliklerinin Gölgesinde Anayasa Mahkemesi” raporundaki verilere ilişkin olarak; “Yalnızca 2022’de 137 bin 717 internet sitesine erişim engellendi. AKP iktidarının 22 yılda adım adım kurduğu sansür mekanizması artık ifade özgürlüğünü tamamen ortadan kaldıran, hukuku bir baskı unsuru olarak kullanan bir aşamaya geldi. Teknolojinin ve özgürlüğün nimetlerinden yararlanan AKP sansürü halkımız için görüyor. Bilgi çağında orta çağda yaşamak zorunda kalıyoruz” dedi.

İfade Özgürlüğü Derneği’nin yayınladığı “EngelliWeb 2022: Sulh Ceza Hakimliklerinin Gölgesinde Anayasa Mahkemesi” raporuna göre 1 yılda 137 bin internet sitesine erişim sağlandı.

CHP Parti Meclisi üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, bugün yaptığı yazılı açıklamayla İfade Özgürlüğü Derneği’nin verilerini değerlendirdi. Ilgezdi’nin açıklaması şöyle:

“Sadece 2022’de 137 bin 717 internet sitesine erişim engellendi. AKP iktidarının 22 yılda adım adım kurduğu sansür sistemi artık ifade özgürlüğünü tamamen ortadan kaldıran, hukuku bir baskı unsuru olarak kullanan bir aşamaya geldi. Dünya teknolojinin ve özgürlüğün nimetlerinden yararlanırken, AKP sansürü halkımıza sansürlüyor.Bilgi zamanında orta çağda yaşamak zorunda kalıyoruz.

Hemen hemen her yıl bir ‘Yargı Reformu’ belgesi yayınlayan ve hiçbir zaman gerçekleşmeyecek düşünce özgürlüğü üzerine nutuklar atan AKP; fırsat buldukça özgür iradeye ve ifade özgürlüğüne olan kinini ortaya koyuyor. Yayınlanmasında kamu yararına olan onbinlerce haber ve içerik kanunen sansürlenmektedir. Halkımızın haber alma hakkı, gazetecilerimizin haber yapma özgürlüğü ve hepsinden önemlisi ifade özgürlüğü ağır baskı altındadır.

Şimdi gençlerimiz bir cümle yazdığında ‘Acaba sabah kapım kırılsa gözaltına alınır mıyım?’ Düşünmek istemiyor. Gazetecilerimiz AKP’yi rahatsız ettikleri için kamu yararına yazdıkları haberler nedeniyle banlanmayı hak etmiyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye’nin ve tüm düşünen vatandaşlarımızın üzerine çöken bu karanlığı dağıtmaya kararlıyız. Hep birlikte, medyanın özgür olduğu, niyet ve ifade özgürlüğünün cezalandırılmadığı bir ülke inşa edeceğiz.

sarayonuhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu