Haber

Hatay’da deprem bölgelerinde yapılan prefabrik işyerleri esnafa teslim edildi

Depremin vurduğu Hatay’da inşaatı tamamlanan 134 prefabrik iş yerinin anahtarları esnafa teslim edildi. Aylar sonra iş yerlerine dönen vatandaşlar hem heyecanlı hem de hüzünlü anlar yaşadı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok hasarı alan Hatay’da depremin yaraları sarmaya devam ediyor. İstanbul Valiliği tarafından Antakya ilçesinde Antakya Millet Bahçesi içerisinde inşa edilen İstanbul-Hatay Kardeşler Çarşısı’nda çalışmalar tamamlandı. Prefabrik işyerlerinin anahtarları Hatay Vali Yardımcısı Onur Özaydın tarafından kura ile belirlenen esnaflara teslim edildi. Aylar sonra iş yerlerine dönecek olan vatandaşlar, üzücü anlar yaşadı.

“Birçok farklı sektörden esnafımız bu çarşıda faaliyet gösterecek”

Hatay Vali Yardımcısı Onur Özaydın, “Millet Bahçesi konumunda bulunan çarşımızda 134 iş yerimiz var. Bu çarşıda çok farklı departmanlardan esnafımız faaliyet gösterecek. Bugün son aşama olan anahtar teslim aşamasına geldik. aşaması ve tamamladığımız bu çalışmanın en keyifli aşamasıdır.İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’ya, İstanbul Valiliğimize, çalışanlarına ve sahada faaliyet gösteren tüm grup arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

“Şu anda anahtarı aldığım iş yerim yıkılan iş yerime bakıyor”

Depremde yıkılan iş yerinin karşısında yer alan prefabrik çarşıda ticari hayatına devam edecek olan Seçil Akgöl, “Anahtarını aldığım iş yerim, yıkılan iş yerime benziyor. Karşıdaki arsa eski iş yerim. Yaklaşık 10 yıldır ofisimde çalışıyordum ve tadilatı yeni yaptırmıştım.” Taksitlerini ödüyorum. Daha taksit bitmemişti, yer arsaydı. Artık gelecekle ilgili bir hayalim yok” dedi.

Depremin ardından yeni bir işyerine kavuşmanın heyecanını yaşayan Yusuf Bilgin, “İş yerim karşı sokaktaydı, yıkıldı ve her şey gitti. Rabbim devletimize milletimize nasip etmesin. Burayı kendilerine tahsis ettiler. Tekrar ayağa kalkarız inşallah.” – HATAY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu