Haber

Hipkins Yeni Zelanda’da yemin etti

Chris Hipkins, Yeni Zelanda Başbakanı olarak yemin etti.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’in yerine 22 Ocak’ta Chris Hipkins seçildi. Kurmay Partisi’nin genel başkanlığına da seçilen Hipkins yemin etti. Başkent Wellington’da düzenlenen yemin töreninde yardımcısı Carmel Sepuloni ile birlikte yemin eden Hipkins, ülkenin 41. Başbakanı olarak göreve başladı. Yemin töreninin ardından önce kabinesiyle ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Yeni Zelanda Başbakanı, “Yeni Zelandalılar önümüzdeki dönemde yaşam giderleri konusunun çalışma programımızın ortasında olduğunu görecekler” dedi. Hükümet olarak önceliğimiz bu ve bunun somut delillerini görecekler.”

Ekim ayına kadar görevde kalacak.

Hipkins, 14 Ekim’de yapılacak genel seçimlere kadar Başbakan olarak görev yapacak. Temmuz 2020’de Sağlık Bakanı olarak göreve başlayan Hipkins, daha sonra Covid-19 salgını nedeniyle Covid-19 ile Mücadele Bakanı olarak atanmıştı. Hipkins, Covid-19’a karşı yürüttüğü çalışmalarla tanınıyor.

En genç kadın başbakan olarak adından söz ettirdi.

Ardern, 7 Şubat’a kadar istifa etmiş olacak. Ardern, 2017’de 37 yaşında Başbakan seçildiğinde dünyanın en genç kadın başbakanı oldu. Ardern, eski Pakistan Başbakanı’nın ardından görevdeyken anne olan ikinci Başbakan oldu. Benazir Butto.

Tek adaydı

Jacinda Ardern, 19 Ocak’ta İşçi Partisi liderliğinden ve Başbakanlık görevinden istifa edeceğini duyurdu. İktidardaki Kurmay Partisi milletvekilleri, ülkenin yeni Başbakanı ve parti liderini seçmek için oylama yaptı. Tek aday, 44 yaşındaki Eğitim ve Polis Bakanı Chris Hipkins, ülkenin yeni Başbakanı ve İşçi Partisi lideri seçildi. – WELLINGTON

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu