Haber

İki Çocuk Annesi Muhtar, Konya’da Depremzedelerin Çocuklarının Yanında

İki çocuk annesi Muhtar depremzedeleri yalnız bırakmıyor

Muhtar Şerife Doğan:

“Büyüklerin ailesi, kardeşi olduk, çocuklarımızın annesi, teyzesi olduk”

KONYA – Konya’da iki çocuk annesi mahalle muhtarı Şerife Doğan, mahallesindeki depremzedeleri tek tek ziyaret ederek onlarla vakit geçiriyor. Doğan, “Nasıl kendi çocuklarım okula gidiyor ve ben onlara destek oluyorsam, biz de depremzedelerin eğitimlerine özen göstererek onların eğitimlerine destek olacağız.”

Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde iki kadın muhtardan biri olan ve bir önceki dönemde muhtarlık yapan eşinin ardından muhtar adayı seçilen Şerife Doğan (40) 2 çocuk annesi. Abdullah Doğan’la seferber oldu. Farklı günlerde mesai saatleri dışında Akademi Mahallesi’nde 25 depremzedenin ailelerini ziyaret eden Muhtar Şerife Doğan, hayırseverlerle depremzedeler arasında gönül köprüsü oldu.

“Çocuklarımızın annesi, teyzesi olduk”

Akademi Bölge Başkanı Şerife Doğan, şubat ayında meydana gelen depremin kendilerini çok etkilediğini belirterek, “6 Şubat itibariyle deprem bölgesinde kardeşlerimizle birlikte büyük acılar yaşadık. İlk günden beri sahadayız. 25 civarında depremzede ailesi mahallemize geldi. Hepsiyle tek tek ilgilendik. Aileleri olduk, Çocuklarımıza kardeş, anne, teyze olduk. tüm ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz mücadele ettik.Kendi barınmamız konusunda tavizler verdik ama bu tarafta taviz vermedik.Gece gündüz demeden her zaman hizmetinizdeyiz, olmaya da devam edeceğiz.Umarım bu insanlar Her şey önceki gün. “Bir gecede her şeyin yerle bir olması ve çok sayıda insanın öldürülmesi çok etkileyiciydi. Kaymakamlığımız, hayırseverlerimiz, insanlara ulaşmak için elimizden geldiğince diğer acıları dindiremiyoruz. Onlar için bir ömür olacak. Ancak elimizden geldiği kadar onların yaralarını sarmaya devam edeceğiz.” .

“Her zaman desteğin yanında olduk”

Depremzedelerin çocuklarına destek olmak için her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Doğan, “Ailelerimizin çocuklarına deprem anında dileklerini sorduğunuzda doğrudan çikolata, şeker ve oyuncaklarla yanlarına geliyorlar. Bunlar çok küçük. bizim için normal olan şeyler. kendi imkanlarımız ile halledebiliriz. ve psikoloji. kendisini her şekilde karşıladık. eğitimine devam etmesi gerektiğini ve her zaman üzerinde olacağımızı söyledi.”

“Umarım o testi kazanır ve ondan çok memnun kalırız”

Deprem bölgesinden gelip okulu bırakan bir öğrenciyi okula yönlendirmeyi başaran Doğan, “İnşallah diğer depremzede çocukların eğitimine de kendi çocuklarım gibi destek oluruz. oğlum kazanacak ben de senin kazanmanı istiyorum dedi bir hafta sonra ali bizi telefonla aradı evet dersaneye gitmek istiyorum ama okula gitmek istemiyorum dedik tamam dedik Ali’yi ailesiyle birlikte götürdük.” Kendilerine teşekkür ediyorum. Hepsi bize sonsuz destek sağladı. Ali’miz dershaneye başladı. Şu anda dersleri çok iyi gidiyor. Hatta okula başladı. İnşallah sınavı geçer ve onunla birlikte çok mutlu oluruz” dedi.

“Vatandaşlarımıza ve belediye başkanımıza çok teşekkür ederiz”

Malatya’dan depremzede olarak Konya’ya gelen öğretmen Mehmet Akif Kalelioğlu, “Konya yabancı olmadığımız bir yer aslında her yaz Konya’ya geliyoruz. Buranın insanını seviyoruz. Ablam evli. Buradan. Mahalle sakinlerine ve Akademi muhtarına çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Hep sordular, hep geldiler” diye konuştu.

Malatya’dan depremzede olarak Konya’ya gelen Nurcan Kalelioğlu, “Mahalle muhtarımız sağ olsunlar gelip bizimle ilgilendiler. Hatta geldikten sonra bir anda buraya gelip bizi karşıladılar. Beklenmedik bir zamanda. Çok memnun kaldık. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Muhtarımın desteğiyle yeniden okula başlama kararı aldım”

Malatya’dan Konya’ya geldikten sonra eğitimini bıraktığını anlatan 14 yaşındaki Ali Baran Buğday, “Malatya’dan ilk geldiğimizde biraz dağınıktık. Bir süre sonra aldığım destekle yeniden okula başlama kararı aldım. Muhtarımın çok katkısı oldu. Sağ olsunlar. Sayenizde biraz daha iyi olduk. Sınıfa falan kayıt oldum. Orada biraz daha açıldım” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu