Ekonomi

Kanada Parlamentosu, Google’ın üst düzey yöneticilerini sorguladı

Kanada Federal Parlamentosu, ABD merkezli teknoloji şirketi Google’ın dört üst düzey yöneticisini, milletvekillerinin sorularını yanıtlamak üzere bir meclis komitesi oturumuna davet etti.

Parlamento Kültür Komitesi’nin son toplantısında alınan kararla Google CEO’su Sundar Pichai, Küresel İşler Başkanı Kent Walker, Haberler Başkan Yardımcısı Richard Gingras ve şirketin Kanada Direktörü Sabrina Geremia, Komite’nin sorularını yanıtlamaya davet edildi.

Parlamentonun ülke dışındaki kişileri komite sorgusuna çağırma yetkisi yoktur, ancak bu dört kişinin yokluğunda, Kanada’ya ayak basmaları halinde Parlamento mahkeme celbi çıkarabilecektir.

Ne oldu?

En son Aralık 2022’de meclisten geçen ve önümüzdeki aylarda Senato’da görüşülecek olan ve Bill C-18 olarak da bilinen Online Haber Yasası ile Google ve Facebook sahibi Meta gibi dijital devler Kanadalı medya şirketlerine bedel ödüyor. içeriklerini platformlarında yeniden yayınlama karşılığında. kararını vermişti.

Bu gelişme üzerine Google, bazı Kanadalı kullanıcıların haber içeriklerini görüntülemesini engellemeye başladı.

Bazı kullanıcılar, Google’ın devam eden uygulamasında Kanadalı yayıncılar ve medya kuruluşları tarafından oluşturulan içeriğe erişemiyor.

Google, uygulamanın Kanada’daki Google kullanıcılarının yaklaşık yüzde 4’ünü kapsadığını ve kesintili bir deneme testi olduğunu duyurdu.

Gelişmeler üzerine Kanada Miras Bakanı Pablo Rodriguez’in sözcüsü Laura Scaffidi, Google’ın yasa tasarısına cevaben sitesinden haberleri engellemekle tehdit ettiğini ve bunun Kanadalıları yıldırmayacağını söyledi.

“Bu, Avustralya’da işe yaramadı ve burada da işe yaramayacak. Günün sonunda, teknoloji devlerinden yapmalarını istediğimiz tek şey, işlerini kullandıklarında gazetecilere bir bedel ödemeleri. Kanadalıların kaliteye erişmesi gerekiyor, gerçek- yerel ve ulusal düzeyde haberlere dayalıdır ve bu nedenle Çevrimiçi Haberler Yasasını geçirdik,” dedi Scaffidi. “Teknoloji devlerinin Kanadalılara karşı daha şeffaf ve hesap verebilir olması gerekiyor.”

savur-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu