Ekonomi

Kripto para birimleri dirençli olmaya devam ediyor: BTC 28.000 $ bandına geri döndü

Investing.com – bitcoinHafta başında ABD Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komitesi (CFTC), Binance’i ağır suçlamalarla suçladı. dava açarakŞoka rağmen düşüş haberin boyutuna göre oldukça sınırlı kaldı.

Piyasada duyulan bu olumsuz gelişmenin ardından Bitcoin %5 düşüşle 26.500 dolara gerilese de yatırımcılar bu düşüşü alım fırsatı olarak değerlendirdi ve Bitcoin bugün %5’e yakın artışla 28.000 dolar bandına geri döndü. nispeten hafif pozitif kalıyor.

Binance davası dışında kripto piyasalarında baskı unsuru olarak görülen bir diğer uzun vadeli konu da şu: Besledi sıkılaştırıcı para politikasına devam edeceği yönündeki kararlı duruşu. Kripto yatırımcıları, son günlerde talep artışıyla birlikte bankacılık krizini fiyatlandırırken, Fed’den gelen uzun vadeli baskı unsurunu ikinci plana atmış görünüyor. Birçok uzman teknik olarak 28.000 dolar bandını trendi hızlandırmada kilit nokta olarak görüyor.

Bugün alıcı işlemleriyle devam eden kripto para piyasaları için değerli makroekonomik bilgiler arasında Cuma günü açıklanacak olan ABD. Kişisel Tüketim Harcamaları Fiyat Endeksi (PCE) değerli olabilir. Çünkü Fed’in enflasyonla mücadele çabasında bu bilgileri yakından takip ettiği biliniyor.

DXY’nin zayıf görünümü kripto para birimlerini destekliyor

Toplam kripto para piyasa değeri bugün yaklaşık %3 artarak 1,18 trilyon dolara yükselirken, ABD dolar endeksi son iki günde 102. ayağını bir kez daha test etti. Bu bölgede takviye bulmaya devam DXY’ninKripto para birimlerine olan talebin, 102 dayanağını kaybetmesi halinde hızlanabileceği piyasa duyarlılığının ortasında.

Altcoin piyasasındaki son durum

Piyasa genelinde olumlu görünüm devam ederken ilk 10’da yer alıyor. XRPözellikle Kardan(ADA) ve çokgen(MATIC), akşam saatlerinde gerçek bir nebze geri çekilse de bugün dikkatleri üzerine çeken altcoinler oldu. Ethereum, %5’e yakın bir artışla 1.800 dolara geri döndü. BNBBugün 315 doların üzerinde işlem görürken, Binance’teki olumsuz gelişmeler arasında düşük talep görüyor.

Dünden bu yana %6 artışla 21$’a ulaştı solmakhalbuki BUSDGeride kaldı ve yeniden ilk 10’da yer almaya başladı.

İlk 100 kripto paranın ortasında bugün %20 fiyat artışına ulaşan 3 altcoin var. Bunlar; İzdiham(CFX), Ağı Maskele(MASK) ve Frax Paylaşımı (FXS) listelenir. Böylece 10 altcoin bugün çift haneli faydalara ulaştı.

Anın prestijiyle parlama(FLR) tokenindeki %2’lik düşüş dışında negatif hareket eden kripto para birimi yok.

Author: Günay Caymaz

Bugünkü yayınımıza davetlisiniz!

Önümüzdeki günlerde Bitcoin ve Ethereum’u neler bekliyor? Yukarı mı aşağı mı?

Kripto para yatırımları ile ilgili tüyoları paylaşacağımız yayınımız bugün saat 20:00’de.

haber-uskudar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu