Haber

Kuşadası Belediyesi İhtiyaç Sahiplerine Ekonomik Destek ve Gıda Paketleri Hazırlıyor

Ülke genelinde uzun süredir devam eden ve kış aylarında etkisini artırması beklenen ekonomik kriz nedeniyle Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ihtiyaç sahibi vatandaşlarına ekonomik destek ve beslenme paketleri hazırlıyor. İhtiyaç sahibi ailelere en az 30 günlük temel gıda paketlerinin dağıtımına kısa süre içerisinde başlanacak.

Belediye Başkanı Ömer Günel, bu kış Kuşadası’nda kimsenin yatağa aç girmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Ekonomik krizin önümüzdeki günlerde derinleşeceğinin altını çizen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, şunları söyledi:

“İhtiyaç sahibi hemşehrilerimizin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda ekonomik destek projeleri ve gıda paketleri hazırlıyoruz. Bugün eski ve kullanılmayan eşyalarını satarak geçimini sağlamaya çalışan kadınlarımız bit pazarında tezgah bile kiralayamıyor. Dokuma, gıda ürünleri veya el sanatları ile aile bütçelerine katkıda bulunmak isteyen annelerimiz için haftanın belirli günleri ‘Yerli Üreticiler Pazarı’nda tezgah kiralamanın ücretsiz olacağı satış günleri planlıyoruz. Şehrin çeşitli noktalarında üretim yapan kadınlarımız için serbest durak alanları belirleyeceğiz. Böylece kadınlarımız kendi el sanatlarını, yer kirası ödemeden uygun fiyatlarla satma imkanı bulacak. Hemşerilerimiz ihtiyaçlarını daha uygun şartlarda karşılayabilecek. “Çalışan kadınlarımızın aile bütçelerine de katkı sağlayacak.”

ADALIKART’TAN SONRA ÖĞRENCİLERİMİZE KANTİN KART GELİYOR

Kuşadası Belediyesi, yakın zamanda hayata geçireceği ‘Adalıkart’ uygulamasına kardeş uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Belediye Başkanı Ömer Günel, öğrencilere yönelik süt dağıtımı ve beslenme çantası projelerinin ardından ‘Kantinkart’ projesini de devreye alıyor. Uygulamanın altyapı çalışmalarının başladığının müjdesini veren Belediye Başkanı Ömer Günel, “Adalıkart uygulamamıza kardeş proje başlatıyoruz. ‘Kantinkart’ projemiz ile artık öğrenci kardeşlerim yiyecek ve içecek alabilecek. ihtiyaç duydukları benzer ürünleri kantinlerden ücretsiz olarak temin edeceğiz. Ayrıca önümüzdeki günlerde süt, beslenme çantası ve kırtasiye yardımlarına da devam edeceğiz.” “Artmaya devam edecek. Artık babalarımız çocuklarına verecekleri harçlığı düşünmeyecek, hiçbir babamız mütevazı kalmayacak” dedi.

KIŞ AYLARINDA İHTİYAÇ OLAN EVLERE GIDA PAKETİ DESTEĞİ

Artan fiyatlar karşısında satın alma gücünün düştüğü son aylarda Önder Ömer Günel, ailelerin temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması için düğmeye bastı. 4 kişilik bir ailenin en az 1 ay boyunca temel beslenme ihtiyacını karşılayacak gıda paketlerinin dağıtımı, ihtiyaç sahibi vatandaşların talepleri incelendikten sonra başlayacak. Bu destek paketlerinin içeriğinin güçlü olacağını belirten Önder Ömer Günel, “Bu kış hiçbir ihtiyaç sahibi vatandaşımın aç yatmasına, hiçbir babanın boynu bükük eve gitmesine, hiçbir annenin eve girmesine izin vermeyeceğim. Çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamadığı için gözyaşlarına boğulacak. Gıda paketlerimiz bir aileye en az bir ay yetecek.” “Tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecek” dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, hazırlanan ekonomik destek proje ve paketlerinin kısa sürede vatandaşlara duyurulacağının ve ihtiyaç sahiplerinden başvuruların alınacağının müjdesini verdi.

akyakaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu