Haber

Macaristan Başbakanı Orban, Ukrayna ile müzakerelerin düzeltilmesi gerektiğini söyledi

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, başkanlığını yaptığı Fidesz partisinin kongresinde yaptığı açıklamada, kendilerini önemli siyasi mücadelelerin beklediğini belirterek, “Ukrayna’ya müzakerelerin başlatılması yönünde verilen yanlış sözü düzeltmek bizim görevimiz olacak, çünkü Ukrayna şu anda Avrupa Birliği’nden bir ışık yılı uzakta.” .

Macaristan Başbakanı Orban, partisi Fidesz’in kongresinde açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki aylarda ciddi siyasi mücadeleler vereceklerini belirten Orban, “Önümüzdeki aylarda Avrupa seçimlerine kadar ciddi siyasi mücadeleler bizi bekliyor. Ukrayna’ya müzakerelerin başlatılması konusunda verilen yalan sözü düzeltmek de bizim görevimiz olacak. Çünkü Ukrayna şu anda Avrupa Birliği’nden ışık yılı uzakta.” Yaşlanan bedenin eğilimi gibi Avrupa Birliği de zayıflıyor. Vücudun bir yeri ağrımaya başlıyor, bu ağrı geçmiyor, alışıyorsunuz. Sonrası gelir, geçmez, alışırsın. Tekrar tekrar ve yavaş yavaş alışırsınız ama mutlaka hareketliliğiniz azalır ve canlılığınız azalır. Bugün Brüksel. “Türkiye’de durum bu. Dünya yenilenirken, tazelenirken, ivme kazanırken Brüksel’in Avrupa modeli demode oldu. Yeni rüzgarları yelkenlerimizde yakalayamazsak Avrupa gemimiz kaçınılmaz olarak yavaşlayacak” dedi.

“EN ZOR SAVAŞ RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI”

Orban, “Zor bir hükümet dönemi geçirdik. Seller zordu. Göçmen istilası dönemi zordu, çok zordu, kimsenin Kovid aylarını yaşamasını istemezdim. Ama hiçbiri bu kadar zor olmadı. Son iki yıldır Rusya-Ukrayna savaşı, yaptırımlar, güç krizi ve dörtnala yükselen enflasyon… “Arkadaşlarım, biliyorsunuz ki zor durumların net hedefler koymakla aşılabileceğini biliyorsunuz. Durum ne kadar zorsa, hedefler de o kadar açık ve spesifik olmalıdır. Bu nedenle kendimize net hedefler ve spesifik hedefler belirledik” dedi.

“BRÜKSEL’İN BEYİN YIKAMASINA DİRENİYORUZ”

Macaristan’ın birçok şeye “direndiğini” belirten Orban, “Herkesin ilk bakışta gördüğü şey, Macaristan’ın tüm gücüyle kendini savunduğu ve direndiğidir. Çünkü biz Brüksel bürokratlarının beyin yıkamasına direniyoruz, göçmen istilasına direniyoruz, cinsiyetçiliğe direniyoruz. propaganda, savaş seraplarına direniyoruz, Ukrayna “Biz’in hazırlıksız AB üyeliğine direniyoruz, giderek komünist ve hatta Jakoben tonlar gösteren yeşil ideolojilere direniyoruz. Kendimizi egemenliğimizi baltalamaya yönelik yabancı girişimlere ve Brüksel ile Washington’dan saldıran Soros imparatorluğuna karşı savunuyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu