Ekonomi

Meclis’te bu hafta: Enerji alanında düzenlemeler geliyor

Alınan karar uyarınca 7 Şubat Çarşamba günü haftalık çalışmalarına başlayacak olan Genel Kurul, yetki alanına ilişkin düzenlemelerin yer aldığı Maden Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın görüşülmesine başlayacak.

Teklife göre, yurt içinde üretilen ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğal gaz, Türkiye’de sıvılaştırılarak LNG olarak dünya pazarlarına pazarlanabilecek.

Enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik hazırlanan projelere, 15 milyon lirayı aşmamak kaydıyla maliyetinin en fazla yüzde 30’u oranında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından destek verilecek.

İçme suyunun temin edildiği rezervuarlar ve sulak alanlar ile kıyı ve denizler hariç olmak üzere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yenilenebilir enerji kaynağı alanı olarak ilan edilen deniz, baraj gölleri, yapay göller ve adi göllerde imar planı olmaksızın yenilenebilir enerji kullanılabilmektedir. Kıyı Kanunu kapsamındaki kıyı şeritleri. üretim tesisleri kurulabilir.

Olağanüstü hal kararı verilen veya genel hayatı etkileyen afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde, elektrik hizmetinin kesintisiz olarak sağlanması amacıyla aralıklı periyodik elektrik enerjisi talepleri belirlenen yöntem ve esaslar çerçevesinde karşılanacaktır.

Komisyon gündemleri

Milli Savunma Komitesi 7 Şubat Çarşamba günü toplanacak ve bir sözcü seçecek.

Ayrıca Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından İnsan Hakları İnceleme Kurulu İslamofobi ve Irkçılığı Araştırma Alt Komitesi’nde “Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşlarının Maruz Kaldığı Ayrımcılık, Nefret Söylemi ile İslamofobik ve Irkçı Uygulamalar, Bunların Yurttaşlar ve Akraba Topluluklar”.

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun “2023 Yıllık Raporu” Dilekçe Komisyonu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Oluşan Ortak Komisyonda sunulacak.

Meclis’teki siyasi partilerin kümelenme toplantıları salı ve çarşamba günleri yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu