Haber

Menderes’te Başkan’dan salvo

Menderes belediye meclis toplantısının 2. Oturumu, Menderes Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Gündem maddesinin bir önceki meclis toplantısının 2022 yılı faaliyet raporu olduğu toplantı hareketli geçti.

Karşılıklı tartışmaların yaşandığı mecliste gündem, bir önceki mecliste yaşanan suçlamalara yanıt oldu. Önder V. Özkan tüm suçlamaları belgelerle açıklığa kavuştururken, AKP’li meclis üyeleri ifadeleri çürütmeye çalıştı ancak başarıya ulaşamadı.

Gündem 2022 faaliyet raporu

Menderes Belediye Meclisi ikinci gündem toplantısını gerçekleştirdi. Ana gündem maddesi 2022 faaliyet raporu oldu. Faaliyet raporu hakkında bilgi veren Menderes Belediye Başkanı V. Özkan, “Öncelikle AKP 1’inci Meclis gündeminde AKP’li meclis üyelerinin ortaya koyduğu belediyeye ilişkin borç, anlattıkları gibi 332 bin,00 değil. , plan bütçe komisyonunda olmalarına rağmen yanlış hesap yapmışlar ve menderes halkı da cari borcu yanlış bildirmiş.Bunun 228.000,00 TL olduğunu belgelerle göstermiş.Daha sonra da emlak ve yapı sınıflarını sıralamış. Park ve Bahçeler, Fen İşleri, Bilgi İşlem, İş ve iştirakler müdürlüğü ile Kanun müdürlüğünün yürüttüğü işlemleri Akabinde hükümetten talep edilen 17 tahsis alanının tüm çaba ve teşebbüslere rağmen belediyeye tahsis edilmediğini söyledi. 3,5 yıl sürüyor.

Belediye Başkanı V. Özkan, “Merkez ve belediye önü düzenlemesine çok kısa bir süre içinde başlanacak, Özdere Orta Mahallesi gençlik parkında denizatı azmak deresi ortasında çalışma başlatıldı ve boyanası için merkezi yol çalışması devam ediyor.

Yine 1. Meclis gündem oturumunda, AKP’li milletvekillerinin gündeme getirdiği ‘pidelerin dağıtıldığı ve düğünlerde giyilmek üzere alınan altınların’ nerede verildiğine dair belgeler sunarak son mecliste ortaya atılan suçlamalara açıklık getirdi. Atfedildiği üzere 2014-2019 dönemi için yapılan projelerin devlet destekli olduğunu, belediye bütçesinden çıkmasa da Mart 2019’da CHP Yönetimine geçen belediyenin külfetinin altına girdiğini de vurguladı. 2019’da borç bütçenin tamamı iken şu anda bütçenin yarısı.

2019 yılı için alınan akülü otomobil ve araç yakıtları ve daha birçok doğrudan tedarik belgesinin şüpheli olduğunu vurgulayarak, bu paranın nereye gittiğini sorguladı. İlginçtir ki AKP’li meclis üyelerinden gelen yanıt “Biz muhatap değiliz, alan kişiye sorun” şeklinde oldu.

Eski lider Bülent Soylu, sosyal medyada kırk hırsızlar diyenlere cevaben kırklar haremi değiliz dedi ama kırklar haremi değiliz dedi.

dikkat çekici detay

Mecliste dikkat çeken bir diğer konu da meclisin canlı yayınlanması oldu. Önder V. Özkan, “İşimize ve ilçemize gösterdiğimiz özen dışında şeffaf bir yönetim anlayışına sahip olmamamız önceliğimizdir” dedi.

Katılım çok yüksekti

CHP ve diğer partilerin milletvekilleri tam katılım gösterirken, tüm bürokratlar ve çok sayıda vatandaş toplantı salonunda yer aldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu