Ekonomi

Samsun’da 5 yılda 28 milyar lira, Tekkeköy’de ise 1,2 milyar liralık yatırım hizmete açıldı.

Samsun’a 5 yılda 28 milyar TL yatırım

Tekkeköy’de 1,2 milyar dolarlık yatırım hizmete açıldı

SAMSUN – Samsun’un Tekkeköy ilçesinde 1,2 milyar liralık yol, su ve altyapı yatırımları törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 5 yılda 28 milyar liralık yatırım yaptıklarını açıkladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım Onarım Dairesi ekipleri, Tekkeköy ilçesinde 63 mahallede 28 bin metre sıcak asfalt, 36 bin metre beton yol, 192 bin metre sathi kaplama olmak üzere toplam 256 bin metre yol çalışması gerçekleştirdi. 4,5 yıl içinde. 136 kilometre yol genişletme çalışması yapıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmayla ilçede 25 mahalleye su ulaşımı sağlandı. 263 bin metre içme suyu hattı döşendi, 22 içme suyu deposu ve 5 pompaj merkezi inşa edildi. İlçenin özellikle sanayi bölgelerindeki altyapı sorunlarını da çözen Büyükşehir Belediyesi, 4,5 yılda 39 bin metre kanalizasyon boru hattı, 8 bin metre yağmur suyu boru hattı döşedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede yaptığı yatırımlar için ‘Yol, Su ve Altyapı Yatırımları Devreye Alma Töreni’ düzenlendi.

Törende konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Çok güzel hizmetlerin verildiğine şahit oluyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tekkeköy’de hizmete giren yatırımlarımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”

“2024 seçimlerinde başarı öyküsü yazacağız”

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz konuşmasında, “AK Parti’nin kuruluş felsefesinde insana hizmet vardır. İnsanı yaşatın ki devlet yaşasın. Halka hizmet ederseniz karşılığını alırsınız” dedi. İnsanların bereketini alırsınız, insanların bereketini alırsanız, Allah’ın da bereketini alırsınız.” Ve istediğini kazanacaksın. Allah’ın izniyle 31 Mart 2024 seçimlerinde yine gürleyen bir başarı öyküsü daha yazacağız. Allah’ın izniyle şu anda sahip olmadığımız birçok belediye başkanlığına da kavuşacağız. Bu tesislerin yapılması çok güzel. Bu tesislerin işletilmesi, kurulmasından daha değerlidir. “Burada çalışanların geçim kaynağı bu. Eğer burayı yaşatmazsanız bindiğiniz kolunuz kesilir” dedi.

“Bütçenin çoğunluğunun yatırıma ayrılması önemli”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, “Samsun’da büyük bir emek var. Burada Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çok akıllı bir strateji görüyorum. makine parkı kendisi. Taş ocakları, boru makineleri, asfalt santralleri.”Beton tesislerini kendisi yaptı ve çok daha düşük fiyata maliyet sağladığı için daha fazla yatırım yapabiliyor. Bu Büyükşehir Belediyesinin yaptığı önemli, akılcı çalışmalardan biri. Bütçesinin büyük bir kısmını yatırıma ayırması da önemli” dedi.

“5 yılda 28 milyar liralık yatırım yaptık”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz seçim kampanyasında yaklaşık 5 milyar TL’lik bir yatırım planlamıştık. Bugün bir hesap yaptım ve 5 yılda 28 milyar TL’lik bir yatırım yaptık. Kırsal altyapının tamamını bu yıl sonuna kadar tamamlıyoruz. Bütçemizin yüzde 67’si doğrudan yatırıma gidiyor. Türkiye’de bu performansı yakalamış başka bir yerel yönetim yok. Bu tesisi doğru yapsaydık. şimdi 170 milyon TL’ye mal olacak.Bugünkü fiyatlarla 80 milyon TL’lik bir kaynak ürettik.Türkiye’nin en kaliteli kilitlerini kaldırım taşları ve bordürleri üretiyoruz.Yaptığımız yolların tüm kırsal altyapısında beton kullanmaya karar verdik. yüzey kaplama. Akabinde yeni hasır çelik üretim tesisi kurmaya karar verdik. Tekkeköy’de yol çalışmalarına harcadığımız para 262 milyon TL. Bunu da SASKİ yaptı. “Yatırımların toplamı 311 milyon TL. Yine çoğunu kendi ekiplerimizle yaptık. Bugünün parasıyla yaklaşık 1 milyar 200 milyona mal olan yatırımlarımızı hizmete açıyoruz” dedi.

“Son 3 yılda en çok göç alan ilçe”

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Tekkeköy, Samsun’un belki geçmişte unutulmuş ilçesi ama özellikle son 5 yılda en hızlı gelişen, değişen, son dönemde en çok göç alan ilçemiz. 3 yıl. Bu hizmetlerin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdeleyi keserek yatırımları hizmete açtı.

Bordür Taşı, Kilit Parke ve Beton Boru Fabrikası alanında düzenlenen törene ek olarak AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, ilçe belediye başkanları, belediye bürokratları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum. Kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

kalkandere-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu