Haber

Selahattin Demirtaş: HDP at deve istemiyor

Edirne F Tipi Cezaevi’nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP’nin kendi cumhurbaşkanı adayıyla seçime gireceğini açıklamasının ardından başlayan tartışmaları değerlendirdi.

“Kürtler yan odada beklemek istemiyor”

“HDP’nin adayı mı?” T24’te yayın. başlıklı yazısında Demirtaş, “Kürtler yan odada beklemek istemiyor. Şimdi Türkiye, Cumhuriyetin 100. yılında kendi içinde toplumsal barış, kardeşlik, eşitlik, bir arada yaşama anlaşması ve anayasa yapmaya hazırlanırken buna izin verilmemesi gerekiyor. toplumun önemli bir bölümünü dışarıda bırakan bir görünüm.” .

“NİYE KONUŞMAK BAZILARINA TUHAF BİR İSTEK OLARAK GELİR?”

Kendini demokrat muhalif olarak tanımlayanların dikkatli davranmasını beklediklerini ifade eden Demirtaş, “Türkiye hepimizin, HDP Türkiye’nin modülü, Cumhuriyet ortak değerimiz, birlikte ve hep birlikte yaşayacağız elbette. Neden? Bir odada yan yana oturup medeni ve kardeşçe ortak geleceğimizi birlikte mi konuşacağız?Bazılarına garip bir istek mi yoksa bir dayatma mı?Hadi Cumhur İttifakı ile görüşemez, görüşemez, görüşemez. HDP demokrasi anlayışına uymuyor ancak kendisini demokrat muhalifi olarak tanımlayanlardan dikkatli ve dikkatli davranmalarını beklemek de hakkımızdır.”

‘ALTI MASADAN ORTAK ADAY, HDP VE TÜM MUHALEFETLERLE GÖRÜŞMELİ’

Altı Masa ortak adayının HDP ile görüşmesini öneren Selahattin Demirtaş, şöyle devam etti:

“Sonucun prestijiyle HDP atlı deve talep etmiyor, Altı Masa’nın belirleyeceği ortak adayın HDP ve tüm muhalefetle oturup demokrasinin genel ilkelerini açık ve şeffaf bir şekilde tartışmasını istiyor. Ortak aday halkın ortak adayı olsun diye.Üstelik HDP ile müzakere konuları da o kadar gizli değil HDP’nin Eylül 2021’de açıklanan duruş belgesindeki 11 madde. Herkes için demokrasi talep eden meseleler… Şimdi Altı Masa’ya düşen en olgun ve demokratik duruş, Altı Masa’nın cumhurbaşkanı adayının ortaya çıkmasıyla HDP dahil diğer tüm partilerin “Bu bir açıklamadır. toplumsal ve siyasi muhalefetle mutlaka konuşacağını, dinleyeceğini, uzlaşma arayacağını ve takviye isteyeceğini söyledi. HDP kimseye imkansızı dayatmaz, akılcı ve yasal olanı gösterir, yol açar, seçimlerde demokrasinin teminatı olarak ortak adayın açık farkla kazanmasının yolunu gösterir.”

TAM MAKALE

selcuklu-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu