Ekonomi

Stellantis, elektrikli tahrik modülleri için Macaristan tesisini güçlendiriyor

Çok uluslu otomotiv üreticisi Stellantis, Pazartesi günü Macaristan’daki Szentgotthard tesisini genişletmek için 103 milyon € (111,02 milyon $) yatırım yapacağını duyurdu. Bu yatırım, şirketin elektrikli tahrik modülleri (EDM) üretim kapasitesini artırarak elektrikli araç (EV) pazarındaki büyümesine katkıda bulunacak.

Şu anda içten yanmalı motorlar üreten Szentgotthard tesisi, EDM’leri 3’ü 1 arada üretecek şekilde yeniden düzenlenecek. Bu modüller hem elektrikli hem de hibrit araçların temel bileşenleridir ve bir elektrik motorunu, vites kutusunu ve güç elektroniğini entegre eder. Yüksek tork sağlamaları ve sistem verimliliğini korumalarıyla bilinirler.

Bu genişleme, Stellantis’in elektrikli araç segmentindeki varlığını artırmaya yönelik daha geniş stratejisinin bir parçası olup şirket, 2030 yılına kadar Avrupa’daki satışlarının %100’ünün akülü elektrikli araçlardan oluşmasını hedeflemektedir. Bu taahhüdün bir parçası olarak Stellantis, 50 milyar dolar yatırım yapıyor önümüzdeki on yılda elektrifikasyon çabalarında.

Macaristan’daki tesisin EDM üretimi için uyarlanması, modüllerin son montajını ve test edilmesinin yanı sıra ana bileşenlerin işlenmesini de içerecek. Şirket, Szentgotthard tesisinde EDM üretiminin 2026 sonlarında başlayacağını öngörüyor.

Stellantis’in Macaristan’daki yatırımı, şirketin Fransa’daki Tremery-Metz ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Kokomo, Indiana’daki önceki yatırımlarının ardından üçüncü EDM üretim tesisini oluşturuyor. Bu genişlemenin Stellantis’in elektrifikasyon hedeflerinde önemli bir rol oynaması ve gelişen otomotiv endüstrisindeki rekabet gücünü artırması bekleniyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu