Haber

Tütüncü’den Yeşil Akdeniz Sanayi Sitesi’ne tapu müjdesi

Kepez Belediye Lideri Hakan Tütüncü Yeşil Akdeniz Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek ‘Hayırlı kazançlar’ diledi ve tapu muştusu verdi.

Kepez Belediye Lideri Hakan Tütüncü, Yeşil Akdeniz Sanayi Sitesi’nin esnafıyla kucaklaştı. Başkan Tütüncü, bol kazanç dileklerini iletti, istek ve taleplerini dinledi. AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ile beraber, Yeşil Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı İbrahim Tetikoğlu ve yönetimini ziyaret ederek her zaman esnafın yanı başında olduklarını dile getiren Başkan Tütüncü, Yeşil Akdeniz Sanayi Sitesi’nin imar ve mülkiyeti problemlerinin çözüldüğünü ve tapularının yılbaşından evvel teslim edileceğini müjdeledi. Lider Tütüncü, sanayi esnafının bu anı yıllardır hasretle beklediğini söyleyerek Yeşil Akdeniz Sanayi Sitesinin Antalya için değerini vurguladı. Lider Tütüncü “Biz fırsat bulduğumuz her gün esnafımızla birlikte olmaya, onlarla vakit geçirmeye, onlarla hayatı paylaşmaya, onların gönül sofralarına oturmaya, onlarla aramızdaki kardeşlik bağını hemşerilik hukukunu güçlendirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

“İmar ve mülkiyet sorunlarını çözdük”

Yılbaşından evvel tapuların teslim edileceğini söz eden Lider Tütüncü “Yeşil Antalya Sanayi sitesi hemşerilerimizin yıllardır bekledikleri haberi müjdeledik. Uzunca yıllar mülklerinin tapularını bekliyorlardı. Sorunları çözüldü. Müstakil tapuları hem de beş katlı olarak hazırladık ve yılbaşından evvel kendilerine bu tapuları takdim edeceğiz. Verdiğimiz tapular müstakil tapular. Ada bazında bir yapılaşmayı değil, parsel bazında bir yapılaşmayı öngören bir çalışmamız oldu ve bir de kat artışları yaptık. İki katı sıfırın altında olmak üzere toplam beş katlı yapılaşmaya müsait bir tapu veriyoruz. Kat artışları da şu manaya geliyor. İptidai koşullarda üretimlerine başlayan esnafımız artık tam profesyonel bir halde devam edebilecek. Çağdaş dünyanın gelişim istikametinde kendilerine yeni fırsatlar sunduğumuz manasına da gelen bu beş katlı imar yapılaşması esnafımıza Yeşil Antalya Sanayi sitemize güzel olsun” dedi.

“Sanayi faaliyetlerine yeni alanlar”

Modern ve çağdaş bir ortam hazırlamaya gayret ettiklerini söyleyen Başkan Tütüncü “Antalya’nın sanayi merkezlerinde, Kepez’de ve Kepez’in endüstrilerinde tahlil bekleyen onlarca, yüzlerce sorun olmasına karşın yıllar içerisinde bu meselelerin tamamına kararlılıkla gidip çabucak hemen hepsini çözmüş durumdayız. Hemşerilerimize daha rahat, daha çağdaş, daha çağdaş bir ortamda üretim yapabilecekleri esnaflık faaliyetlerini sürdürebilecekleri küçük sanayi faaliyetlerini orta ölçekli sanayi faaliyetlerine taşıyabilecekleri alanlar oluşturduk. Örneğin burada iki kattan beş kata çıktığımızda atölyelerimiz daha da büyüyecek, üretim kapasiteleri daha da artacak ve hasebiyle bu direkt istihdama yansıyacak. Ekonomik hareketliliği ve toplumsal hareketliliğin merkezi olacak ve bu sanayi siteleri daha çok istihdam kapasitesine sahip olacak. İstihdam üretecek sanayi sitesini Antalya’mıza kazandırmak ve iş dünyamıza armağan etmek bizim için son derece önemliydi” diye konuştu.

“Antalya’mıza güzel olsun”

Yerel yönetimlerin ekonomiye sağladığı katkılar sayesinde yeni istihdam alanların oluştuğunu ifade eden Başkan Tütüncü “Yerel idarelerin ekonomilere katkısı daima konuşulan bir husustur. Altınova’yı tamamladık, imar planlamalarını yaptık ve devasa plazalar, alışveriş merkezleri yapılıyor. Birçok insan çalışıyor, bu kentin çocukları, bu kentin insanı tekrar bu sanayi sitelerimizde de çok daha çağdaş imkanlarla üretim yapabilecek iş yerleri doğuyor. Tapulama çalışmalarıyla imar planlamalarıyla yeniden burada istihdam edilecek olanlar da yani tekrar burada çalışacak olanlar da bu hoş kentin hemşerileri, bizim insanımız. Münasebetiyle üretimi arttırmak, iktisada derinlik kazandıracak, bedel kazandıracak bir olgu fakat yeni istihdam alanlarını oluşturmak da bu kadar kıymetli diye düşünüyoruz. O da üretime katkı verecek, dayanak verecek, tıkır tıkır işleyen bir piyasa iktisadını mahallî baz da hayata geçirmek için belediyemiz elinden gelen her şeyi yapıyor. Burada çözülen mülkiyet yalnızca buranın mülkiyetçi problemlerine getirilen bir tahlil değil. Onun ötesinde kentimizin ekonomik çarklarının işleyişine de olumlu bir katkıdır. Bu bakımdan bu getirdiğimiz müjdenin değerli olduğunu düşünüyoruz. Bu müjdemiz Antalya’mıza güzel uğurlu olsun ve bizleri bugün sevgiyle bağrına basan bütün esnafımıza da yürekten, gönülden kocaman bir teşekkürü borç biliyoruz” dedi. – ANTALYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu