Haber

Yeni Yılın İlk Meclisi Yeni Binada Gerçekleştirildi

İnegöl Belediyesi 2023 yılının ilk meclis toplantısını yeni binasında gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Alper Taban, “Bizim için önemli olan bu mübarek Cuma günü burada yılın ilk meclisini dualarla başlatarak bir başlangıç ​​yapmak istedik” dedi.

İnegöl Belediyesi’nde bir fasıl kapandı. İlk kez 1998 yılında mayıs meclis toplantısının yapıldığı Ek Hizmet Binası’nda yer alan Belediye Meclis Salonu, yeni binada gerçekleştirilen 2023 yılının ilk meclis toplantısı ile bugün kullanımdan kaldırıldı. 25 yıldır kullanılan meclis salonunda son meclis toplantısı Aralık 2022’de yapıldı. 2023 yılında tamamlanması planlanan Yaşam Alanı ve Kent Meydanı projesinde yer alan yeni meclis binası hizmete açıldı. bugün yapılan Ocak 2023 meclis toplantısı ile ilk kez kapılarını meclise açıyor. Bu sabah saat 10:00’da ilk meclis toplantısı öncesi yeni binada kurban kesimi yapıldı.

2023 YILININ İLK MONTAJI YENİ BİNADA YAPILDI

Kent Konseyi ilk kez yeni binasında toplandı. Ocak 2023 meclis toplantısında 9 gündem maddesi görüşüldü ve karara bağlandı. Meclisin açılışında konuşan Önder Alper Taban, “Bugün yılın ilk meclis toplantısını yapıyoruz. Daha önce de belirttiğimiz gibi 2023 yılının ilk meclisini yeni Meclis Salonumuzda gerçekleştiriyoruz. Aslında yılbaşına kadar inşaatı bir bütün olarak bitirme çabamız vardı ama şu ana kadar arkadaşlarımız bu seviyeye gelebildi. Şu an salonda belli ki bazı eksiklikler var. Bu bina, o dönemde meclis binası olduğu gibi, üst kat ve diğer müştemilatlarla birlikte kullanılacak, eğitim ve toplantıların yapılacağı bir yapıdır. Bundan dolayı üretim ve inşaat faaliyetleri devam ediyor ama dün akşam arkadaşlarımız sabaha kadar çalışarak bu seviyeye getirmeyi başardılar. Kıymetli meslektaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.”

CUMA GÜNÜNE YILIN İLK KURULUYLA BAŞLAMAK İSTEDİK

“Ayağa kalkmak kolay değil. Ama bittiğinde çok güzel bir eser olacak” diyen Lider Taban, şöyle devam etti: “Bu alan Yaşam Alanı ve Kent Meydanı dediğimiz güzel bir merkez olacak. Karşı tarafta ise Merkez Park projesi ile entegre edildiğinde şehrimizin merkezi bir çekim merkezine dönüşecek. Bizim için önemli olan bu mübarek Cuma gününde, yılın ilk meclisine burada dualarla başlamak istedik. Görüşmemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

45 MECLİS ÜYESİ KAPASİTESİ

“Toplantı salonumuz böyle düzenlendi. Ancak salonumuz 45 meclis üyesi kapasitelidir. Şu anda ihtiyaç duyduğumuz kadar tabloyu kullandık. Diğerleri tesisimizde ve onları istediğimiz zaman ekleyebileceğiz. Nüfus 500 bini geçince meclis üye sayısı 45 oluyor. Şu anda nüfusumuz 300 bin civarında. Ancak gerekirse tabloları hemen artırabiliriz.”

Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda 9 gündem maddesi kararlaştırıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu