Haber

Ek MTV Tartışmasında Son Durum: Gelir İdaresi Başkanlığı Açıklama Yaptı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), ek MTV’ye ilişkin Anayasa Mahkemesi’nde herhangi bir karar alınmadığını belirterek, 2023 yılının ilk taksitinin bugün gün sonuna kadar ödeneceği uyarısında bulundu.

Körfezle ilgili yapılan açıklamada vatandaşların yanıltıcı haberlere itibar etmemesi gerektiği vurgulandı.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) internet sitesinde yer alan açıklamada, ek MTV, 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketinin yol açtığı zararların telafisi için oluşturulan yeni bir vergidir. ve yaklaşık 13 milyon insanın hayatını etkiliyor. işaretlenmiş.

‘Ödemelerin belirlenen sürede yapılması onların çıkarınadır’

Söz konusu verginin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğine dair yalan ve yanıltıcı haberlerin bulunduğuna işaret edilen açıklamada, ‘Ek MTV’ye ilişkin Anayasa Mahkemesi’nde açılan davada henüz karar çıkmadı. Vergi mükelleflerimizin asılsız haberlere itibar etmemeleri ve ödemelerini ödeme süresi içinde yapmalarının menfaatine olduğunu önemle hatırlatırız.’kelime yer aldı.

Ödemeleri kolaylaştırmak amacıyla söz konusu verginin ilk taksiti olan 31 Ağustos’taki ödeme süresinin uzatıldığı hatırlatılarak, söz konusu sürenin bugün gün sonunda sona ereceği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu