Haber

Erdoğan: Her türlü çirkinliği sergileyenleri de not ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maraş merkezli depremlerde 35 bin 418 kişinin hayatını kaybettiğini, 105 bin 505 kişinin de yaralandığını açıkladı.

AFAD genel merkezinde gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında Erdoğan, sarsıntılara ilişkin “Dünyadaki tüm uzmanların oybirliğiyle büyüklük ve yıkıcılıklarını olağanüstü bir doğa olayı olarak değerlendiriyor” ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesindeki yaklaşık 369 bin binada bulunan 1 milyon 850 bin konut ve iş yerinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerince denetlendiğini belirten Erdoğan, “İlk belirlemelere göre 47 bin binada 211 bin konut bulunuyor. Deprem bölgesinde yıkılmış olduğu tespit edilenler, derhal yıkılacak ve ağır hasar görecek.” dedi.

Erdoğan, yıkılan binaların yüzde 98’inin 1999’dan önce inşa edildiğini iddia etti.

Mart başı itibari ile 30 bin konutun inşaatına başlayacaklarını da ifade eden Erdoğan, “Depremin yıktığı, oturulamaz hale getirdiği her evi, her iş yerini yeniden yaparak hak sahiplerine teslim edeceğiz. ” Erdoğan, “Fay hatlarından uzağa yapacağımız tüm konutların inşaatına birkaç ay içinde kademeli olarak başlanacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakit bağış yapacaklarını söyledi.

Erdoğan, “Bankacılık sektörümüz 2022 kârının belli bir yüzdesini depreme ayırdı, an itibariyle 50 milyar lira civarında.” AFAD’a yurt içinde ve yurt dışında yapılan 8,3 milyar liralık yardımın tamamını deprem bölgesi için kullanıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kabine toplantısına katılan kabine üyeleri ve kamu görevlileri olarak depremzedeler için AFAD’a toplam 136 milyon 589 bin lira bağış yapılmasına karar verdik.”

Türkiye, KKTC ve Azerbaycan’da 15 Şubat saat 20.00’de “Tek yürek Türkiye” sloganıyla yardım kampanyası düzenleneceğini belirten Erdoğan, bölgedeki barınma faaliyetlerine ilişkin de, “Depremde kurulan çadır sayısı arttı. bölge 175 bin, konteyner sayısı ise 5 bin 400. geçti” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere muhalefeti hedef alan Erdoğan, “Kurul’a gidip siyaset yapanları, öğrencilerimizi kışkırtanları, yürütülen faaliyetleri canı gönülden sabote etmeye çalışanları hiçbir zaman unutmayacağız” dedi. birlik olup tek parça hareket etmemiz gereken bir dönemde belli bir şekle giriyor.Ana muhalefet iyice çirkinleşti.Ayağa kalkıp Borsa İstanbul’da atılan adımları göstermek için SPK’ya gidiyor.Yıkımı anlatıyor. bu milletin parasının kuruşta yada başka yerlerde.gün birlik olma zamanıdır birlik olma zamanıdır bu tür işlerin elinde belge varsa ömrünün uzunluğu senin elinde böyle belgelerle aslında konuşmadı.Hayatınız saçmalık.Siz hep saçmalıklarla hareket ettiniz.Burada da yalancının mumu akşama kadar yanar,bilsin ki,sizin mumunuz çoktan yandı ve yanmaya devam ediyor.Bu iftiralar gidecektir. benim na tarafından asla affedilme tion. “

Erdoğan, “İftira ve dezenformasyondan, özverili emeğin değerini düşürmeye kadar her türlü çirkinliği sergileyenleri şimdilik not ediyoruz.”

Detaylar geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu