Haber

2022-2023 Üniversiteler çevrimiçi mi? Hangi üniversiteler açılacak?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Depremin ardından okulların açılış tarihi ertelendi. 2022-2023 Üniversitelerin online olup olmadığı ve hangi üniversitelerin açılacağı merak ediliyor. 022-2023 Üniversiteler online mı ve hangi üniversiteler açılacak? 2022-2023 Üniversiteler çevrimiçi mi? Hangi üniversiteler açılacak? Detaylar burada…

2022-2023 ÜNİVERSİTELER ÇEVRİMİÇİ Mİ?

Kahramanmaraş’ta “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerde YKS’ye hazırlanan çok sayıda öğrenci evlerinin yıkılması veya hasar görmesi nedeniyle sınav için hazırladıkları kitaplara ulaşamadı, motivasyonları olumsuz etkilendi. .

İstanbul’da yaşayan bir grup üniversite öğrencisi, YKS’ye hazırlanan öğrencilere ücretsiz mentorluk ve kaynak kitap desteği sağlayan “12 Mentorluk” adlı projeyi gönüllü olarak başlattı.

Sınava hazırlanan öğrencilerin yaşadığı stres ve zorlukları en aza indirmeyi amaçlayan proje için bir araya gelen gönüllü gençler, Maltepe’de bir okulun bilgisayar sınıfında kurdukları atölyede hazırlıklarını sürdürüyor.

HANGİ ÜNİVERSİTELER AÇILACAK?

Depremler nedeniyle üniversitelerde de uzaktan eğitime geçildi. YÖK’ten yapılan açıklamada, “Kahramanmaraş merkezli Deprem felaketinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle YÖK tarafından 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılının uzaktan eğitimle tamamlanmasına karar verildi. Uzaktan eğitimle ilgili detaylar, Bu kapsamda alınacak tedbirler, tıp, diş hekimliği, staj ve işyeri eğitimi gibi sağlık programları ve benzeri konuların ayrıca değerlendirilerek önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağı söylendi.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle üniversitelerimizde bahar yarıyılının uzaktan eğitimle tamamlanmasına ilişkin basın duyurusu pic.twitter.com/KSzXWqxYUy

— Yüksek Öğretim Kurulu (@YuksekogretimK) 11 Şubat 2023

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu