Yaşam

Ferhat Göçer’den Zilan Dicle paylaşımı: Duyduğumda nefesim kesildi

Maraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde yaşayan Ermeni asıllı sanatçı Zilan Tigris ve oyuncu eşi Çağdaş Çankaya da depremde hayatını kaybetti. Ferhat Göçer, sanatçı Zilan Dicle’ye yaptığı paylaşımla veda etti.

Göçer, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, “Aman Zilan… Sesini ilk duyduğumda büyülenmiştim. Arkadaşım, arkadaşım, meslektaşım… Bugün cansız bedenini çukurdan çıkardılar. Duyduğumda nefesim kesildi, yüreğim yandı.”

2002 yılında ‘Türkiye Şarkıları’ projesinde yer alan ve Sezen Aksu ile birlikte ulusal ve uluslararası turnelere katılarak kardeşlik müziği icra eden Zilan Dicle, 2004 yılında sanatçı Ferhat Göçer ile ‘Anadolu Aryas’ projesinde yer aldı ve konserler verdi. .

Zilan Dicle Kürtçe, Türkçe, Ermenice, Süryanice, Arapça, Farsça, Yunanca ve İbranice ezgileriyle tanınıyordu. Sanatçı geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da ‘Tarihte İz Bırakan Kadınlar’ adlı bir fotoğraf standı açtı. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu