Teknoloji

Google’dan Yapay Zeka Destekli Siber Güvenlik Platformu

ChatGPT ve Midjourney gibi üretken yapay zeka Artık günlük hayatımıza girmiştir. Herkesin kullanımına açık olan ve dünyada yeni bir dönüşümü başlatan teknolojiler, segmentleri de canlandırarak yeni parçalar oluşturmaya başladı.

Bu parçalardan biri de siber güvenlik alanında ortaya çıktı. Teknoloji dünyasının dev ismi Google, 2023 RSA Konferansı’nda yapay zeka tabanlı siber güvenlik platformu ilan edildi. “Google Cloud Security AI Workbench” isimli platform, bölümde birinci oldu.

Google’ın yapay zeka destekli platformu ne sunuyor?

Google, platformunu yukarıdaki görsel ile kolay bir şekilde anlattı. Yayınlanan ve bugüne kadar bilinen platform, tüm kötü amaçlı veya yeterince hedeflenmiş kaynaklarlaeğitilir ve bu bilgiler ışığında güvenlik için öneriler ve uygulamalar sunulur.

AI Workbench, siber güvenliğin üç büyük zorluğunu ele almayı amaçlayacaktır: yüksek tehdit, kullanımı zor araçlar ve yetenek açığı. Tüm veriler Google tarafından bu platform için özel olarak eğitilmiştir. Sec-PaLM dil modeli aracılığıylakullanıcıların hizmetine sunulacaktır.

Kötü amaçlı yazılımlar hakkında önceki bilgiler elde edilebilir:

Google’ın platformu artık herhangi bir siber tehdit olmadığında bile olası saldırıları önlemek için kullanıcıları hedef alacak. Güvenlik açıklarını ve zararlı kötü amaçlı yazılımları erken tespit ederkullanıcıya nasıl önlem alacağını açıklayacaktır.

Platform bünyesinde sunulacak ilk araçlar da açıklandı:

Google’ın siber güvenlik platformu ilk etapta birkaç aracı barındıracak. VirusTotal Code Insight, şüpheli kodlara kurban gitmemek için kullanıcıların bir kodu analiz etmesine ve kötü niyetli olup olmadığını öğrenmesine olanak tanır.

Mandiant Breach Analytics for Chronicle, ortamdaki aktif güvenlik açıklarını tespit edecektir. Bu güvenlik açıklarına karşı önlem almak için öneriler sunacaktır.

Assured OSS ile açık kaynak paketlere erişim, Mandiant Threat Intelligence AI ile tehditler hakkında bilgi sağlanacak, Chronicle AI ile milyarlarca zafiyet olayı araştırılıp bu olaylar hakkında bilgi elde edilecek ve karmaşık saldırı grafikleri yapılacak. Security Command Center AI ile çok daha anlaşılır.

Security AI Workbench’teki bu araçlardan biri olan VirusTotal Code Insight şu anda Önizleme sürümü ile hazır. Diğer araçlar ise Önümüzdeki aylardakullanıcılara duyurulur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu