Haber

MİT, PKK/YPG Askeri Eğitim Sorumlusunu etkisiz hale getirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye’nin Amude ilçesinde PKK/YPG Askeri Eğitim Sorumlusu Serhat Serhildan kod adlı Muhtesim Akyürek’i etkisiz hale getirdi.

Son dönemde terör örgütlerinin yuvası haline gelen Suriye’de MİT’in operasyonları tüm hızıyla devam ediyor. Yetki eksikliği nedeniyle Suriye’de kendine yer bulan PKK/YPG terörü, hain hedeflerine ulaşmak için üyelerinin eğitim faaliyetlerine odaklandı.

MİT, sahadaki istihbarat ve kaynak ağı sayesinde son dönemde Suriye bölgesinde pek çok başarılı operasyona imza attı. MİT’in operasyonları nedeniyle örgüt yöneticileri hareket edemez hale geldi.

MİT, özellikle Suriye sınırında saldırı ve eylem planlamak üzere birlikleri eğiten örgüt yöneticileri üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı.

PKK/YPG, son dönemde kaybettiği kadroların yerine yeni kadrolar yetiştirmeyi hedefleyerek eğitim faaliyetlerine ağırlık veriyor. Bu kapsamda MİT kaynaklarını devreye soktu ve Amude’de eğitimden sorumlu olan Serhat Serhildan kod adlı Muhtesim Akyürek’i yakından takip etti.

Son dönemde üssünden kadro ve işbirlikçi temin etmekte zorlanan PKK/YPG, Suriye’den temin ettiği kadrolarını metropollerde eylemler gerçekleştirmek üzere eğitiyordu. Amude’deki eğitim faaliyetlerinden Muhtesim Akyürek’in sorumlu olduğunu öğrenen MİT, sahadaki kaynaklarıyla örgüt yöneticisinin temaslarını ve faaliyetlerini an be an takip etti.

Serhat Serhildan kod adlı Muhtesim Akyürek’i etkisiz hale getirmek için kesin bir plan yapan MİT, sahadan elde edilen istihbarat ve bilgileri analiz ederek operasyon kararı aldı.

Alınan kararın ardından MİT, saha casuslarına verdiği talimat neticesinde Muhtesim Akyürek’i başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

Serhat Serhildan kod adlı Muhtesim Akyürek kimdir?

2015 yılında örgütün kırsal yapılanmasına katılan Akyürek, bu süreçte ideolojik ve silahlı eğitimler aldı. Daha sonra faaliyetlerini Suriye’de sürdüren Akyürek, örgütün hareket ve silahlı eğitim sorumlularından biriydi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre Akyürek, PKK/YPG’nin eğitim faaliyetleri açısından önemli bir örgüt yöneticisiydi. Söz konusu örgüt mensubunun etkisiz hale getirilmesi halinde PKK’nın bölgedeki eğitim faaliyetlerinin sekteye uğrayacağı belirtiliyor. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu