Ekonomi

Seçimin startını Emek ve Özgürlük İttifakı verdi

“Emek ve Özgürlük İttifakı” Kartal Meydanı’nda miting düzenledi.

HDP, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve kurulan “Emek ve Özgürlük İttifakı”nın düzenlediği miting nedeniyle polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Sosyalist Meclisler Federasyonu tarafından. .

Tedbirler kapsamında mitinge katılmak isteyenlerin üst aramasının ardından alana girmesine izin verildi.

Burada bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, savaşa, yoksulluğa ve zulme karşı tavır aldıklarını söyledi.

İlk mitinglerini İstanbul’da yaptıklarını belirten Buldan, “Tecrit politikalarına, savaş politikalarına, kayyum rejimine ‘dur’ demek için bir aradayız. Bu daha başlangıç. 82 milyon bu havayı soluyacak. İstanbul kendini ispat edecek. Bir başarı hikayemiz var. Şimdi bu başarı hikayemizi bir ülke yönetme meseline çevireceğiz.” dedi.

Mücadelelerinin İstanbul kadar güçlü ve büyük olduğunu belirten Buldan, “İstanbul Türkiye demektir. Seçimlerde ‘İstanbul’da kazandık, Türkiye’de kazandık’ demektir. bu meydan.” dedim.

İttifaklarının daha da büyüyeceğini belirten Buldan, bu seçimlerin bu nedenle tarihi öneme sahip olduğunu belirtti.

Bu seçimlerin onurlu bir barışın önünü açacağını ifade eden Buldan, “Bu seçim İstanbul Sözleşmesi’ni geri getireceğimiz bir seçim olacak. Bir şey daha var, bu seçimler bizim karar vereceğimiz bir seçim olacak. kendi başkanımız.”

“İktidarı göndereceğiz, bu sistemi değiştireceğiz”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da ittifaklarını genişleterek demokrasinin merkezi haline getireceklerini belirtti.

Bu düzeni değiştireceklerini ifade eden Sancar, “Güç ve düzen savaştan beslenir. Bunu hep birlikte yıkacağız. Savaş politikalarıyla yoksulları daha da yoksullaştırıyorlar. Biz buna ‘dur’ diyoruz. bu ittifakı genişletecek ve geleceğin inşasının merkezi haline getireceğiz. Yeni bir cumhuriyet, demokratik bir cumhuriyet. Bunun için geliyoruz. Bu hükümeti göndereceğiz, bu düzeni değiştireceğiz” dedi.

“Alevilerin oyu çantaya girmiyor”

EMEP Başkanı Ercüment Akdeniz de yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin en büyük şehrinin seçme ve seçilme iradesi olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne darbe vurduklarında biz hiç tereddüt etmeden oraya gittik. İBB’ye uygulanan operasyonla HDP’li belediyelere uygulanan kayyumun aynısı dedik ama siz. Saraçhane’den buraya gelecek.Birlik olalım, bu ülkeyi birlikte özgürleştirelim.Eşit vatandaşlık isteyen personelin,işçinin,gençlerin,kadınların,kürdün,Alevilerin oyu bu ülkede çocuk oyuncağı değil.Bunu siz de bileceksiniz. İnkarcı ve yok sayan tavrınıza devam ederseniz Emek ve Özgürlük İttifakı da kendi adayını çıkaracak kardeşim, halkla birlikte onları bu meydanlardan çıkaracak.” dedim.

Mitingde EHP Genel Lideri Hakan Öztürk, Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüsü Juliana Gözen ve Sosyalist Meclisler Federasyonu Sözcüsü Barış Kayaoğlu birer konuşma yaptı.

haber-halfeti.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu