Haber

Dikkat: Sakarya ve Kocaeli kıyılarında denize girmek yasaktır.

Dalga ve akıntı nedeniyle Sakarya ve Kocaeli kıyılarında denize girmek yasak. Sahillerde görev yapan Büyükşehir Belediyesi cankurtaran ekipleri bayrakları kırmızıya çevirerek vatandaşları uyardı.

Sakarya ve Kocaeli’de yaşayan vatandaşlar güne kötü başladı.

Sakarya’nın Karadeniz kıyısında yer alan Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinin kıyı kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren şiddetli dalga ve rip akıntıları etkili oluyor. 3 ilçede de kaymakamlıklarca elverişsiz koşullar nedeniyle deniz girişine izin verilmiyor.

Sahillerde görev yapan Büyükşehir Belediyesi cankurtaran grupları bayrakları kırmızıya çevirerek vatandaşları uyarıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Cankurtaran Ekip Amirliği Amiri Samet Karaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, denizde şiddetli dalga ve akıntı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu da denize girenlerin akıntıya kapılıp tehlikeye girmesine neden oluyor. Biz de boğulma vakalarının önüne geçmek için denizin durumunu Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirdik. Onlar da kaymakamlıklara ilettiler. Girişler Kaymakamlıkların denize girmesi yasak. Deniz şu anda çok tehlikeli. Vatandaşların cankurtaranların talimatlarına uymasını bekliyoruz.”

Kocaeli’de Kandıra Kaymakamlığının aldığı karar doğrultusunda ilçedeki olumsuz hava kuralları nedeniyle Babalı, Dikili, Tuzağzı, Uzunkum ve Sarısu plajlarında denize girmek yasak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu